Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ јуни 2016

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 1 до 28 август, 2016.

Јехова „се грижи за вас“

Зошто можеш да бидеш уверен дека Бог се грижи за тебе? Прочитај нешто повеќе.

Дали го цениш Јехова како наш Грнчар?

Како Бог избира кого ќе го обликува? Зошто го обликува? Како го прави тоа?

Дали му дозволуваш на Големиот Грнчар да те обликува?

Кои особини можат да ни помогнат да останеме мека глина во Божјите раце?

Прашања од читателите

Кого го претставуваат човекот со писарски прибор и шесте мажи со погубно оружје, кои се спомнати во видението на Езекиел?

„Јехова, нашиот Бог, е еден Јехова“

Во која смисла нашиот Бог е „еден Јехова“? Како може да му служиме само нему?

Не дозволувај туѓите грешки да те спрепнат

Во минатото, некои верни слуги на Бог кажувале или правеле работи со кои ги повредувале другите. Што можеме да научиме од овие библиски примери?

Се сеќаваш ли?

Дали внимателно ги читаше последните неколку броеви од Стражарска кула? Провери на кои работи се сеќаваш.