Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ јули 2017

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 28 август до 24 септември 2017.

Тие се ставиле на располагање — во Турција

Во 2014 год., во Турција се даде големо сведоштво преку една посебна акција. Зошто беше организирана оваа акција и што се постигна?

Собирај си вистинско богатство

Како можеш да ги користиш материјалните работи за да си го зајакнеш пријателството со Јехова?

„Плачете со оние што плачат“

Каде можат да најдат утеха оние на кои им починал некој близок? Како можеш ти да им помогнеш?

Зошто треба да го фалиме Јехова?

Псалм 147 нѐ потсетува колку многу причини имаме да му благодариме на нашиот Творец.

Јехова „нека ги исполни сите твои намери“

Младите треба да одлучат што ќе прават со својот живот. Тоа може да изгледа застрашувачки, но Јехова ќе ги благослови оние што бараат совет од него.

Заштити се од пропагандата на Сатана

Сатана те напаѓа со пропаганда. Како можеш да му се спротивставиш?

Прашања од читателите

Дали еден христијанин треба да поседува огнено оружје, како на пример пиштол или пушка, за да се одбрани од други луѓе?