Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ јули 2016

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 29 август до 25 септември, 2016.

Тие се ставиле на располагање — во Гана

Оние што служат во места каде што има поголема потреба од објавители имаат многу предизвици, но и многу благослови.

Што ти е на прво место — Божјето Царство или материјалните работи?

Исус објаснил зошто треба да си ја контролираме желбата за материјални работи.

Зошто мора да бдееме?

Во оваа статија се разгледани три работи кои можат да нѐ успијат во духовен поглед ако не сме внимателни.

„Не плаши се! Јас ќе ти помогнам“

Јехова докажал дека ни е верен пријател во неволја.

Биди благодарен за Божјата незаслужена доброта

Кој е највпечатливиот начин на кој Јехова покажал незаслужена доброта кон луѓето?

Објавувај ја добрата вест за незаслужената доброта

Како Јехова покажува незаслужена доброта преку добрата вест за Царството?

Прашања од читателите

Во Езекиел поглавје 37 се зборува за две прачки кои стануваат како една прачка. Што значи тоа?