Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ јануари 2017

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 27 февруари до 2 април 2017.

Тие се ставиле на располагање

Многу сестри што служеле во друга земја отпрвин се двоумеле дали да се преселат. Како собрале храброст за еден таков чекор?

Имај доверба во Јехова и прави добро

Јехова со задоволство ќе го направи за нас она што ние самите не можеме. Како годишниот стих за 2017 ни помага да бидеме урамнотежени?

Цени ја слободната волја што ти ја дал Бог

Што е слободна волја и што вели Библијата за неа? Како ќе покажеме почит кон слободната волја на другите?

Зошто е важно да бидеме скромни

Што е скромност и како таа е поврзана со понизноста? Зошто е важно да бидеме скромни?

Можеш да останеш скромен и кога тоа не е лесно

Како може да останеме скромни кога ќе ни се сменат околностите, кога другите нѐ критикуваат или нѐ фалат и кога носиме одлуки?

Обучувај ги другите да преземат поголеми одговорности

Како можат постарите браќа да им помогнат на помладите да преземат поголеми одговорности? Како можат помладите браќа да покажат дека ги ценат оние што предводеле многу години?

Дали сте знаеле?

Како луѓето во библиски времиња „пренесувале“ оган од едно место на друго?