Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ јануари 2016

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 29 февруари до 3 април, 2016.

Тие се ставиле на располагање — во Океанија

Како Јеховините сведоци кои служат во Океанија, каде што има поголема потреба од објавители, се справуваат со предизвиците?

Бидете решени ‚братската љубов и понатаму да владее меѓу вас‘!

Годишниот стих за 2016 година може да ни помогне да се подготвиме за настаните кои ни претстојат во блиска иднина.

Покажувај ценење за Божјиот „неопислив дар“

Како Божјата љубов нѐ поттикнува во сѐ да ги следиме стапките на Исус, да покажуваме љубов кон нашите браќа и да им простуваме на другите?

,Духот сведочи со нашиот дух‘

Што значи некој да биде помазан? Како некој е помазан?

„Ќе одиме со вас“

Што треба да имаме на ум во врска со 144-те илјади?

Соработката со Бог — причина за радост

Како соработката со Јехова ни носи радост и нѐ штити во духовен поглед?