Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ февруари 2017

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 3 до 30 април 2017.

Јехова ќе ја исполни својата намера!

Која е Божјата намера со Земјата и со луѓето? Каков проблем се појавил? Зошто откупната жртва на Исус има клучна улога во исполнувањето на Божјата намера?

Откупнината — „совршен подарок“ од Таткото

Освен што ни носи многу благослови, овој дар од Бог е поврзан со некои работи кои се од огромна важност за сите и на небото и на Земјата.

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Ја почувствувавме Божјата незаслужена доброта на многу начини

Даглас и Мери Гест ја почувствувале Божјата незаслужена доброта додека биле пионери во Канада и мисионери во Бразил и Португалија.

Јехова го води својот народ

Во минатото Јехова користел луѓе за да го води својот народ. Што покажувало дека навистина тој стоел зад нив?

Кој го води Божјиот народ денес?

Исус им ветил на своите следбеници дека ќе биде со нив сѐ до крајот на овој злобен свет. Како тој го води Божјиот народ на Земјата денес?

Прашања од читателите

Апостол Павле напишал: „Бог... нема да дозволи да бидете искушани повеќе отколку што можете да поднесете“. Дали тоа значи дека Бог однапред избира со кои искушенија ќе се соочиме?

ОД НАШАТА АРХИВА

„Ниеден пат не е претежок ниту предолг“

Во 1920-те и во 1930-те, ревносни пионери покажале решеност да ја објавуваат добрата вест за Божјето Царство во пространата внатрешност на Австралија.