Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ февруари 2016

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 4 април до 1 мај, 2016.

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Јехова ме благослови во службата

Корвин Робисон верно му служел на Бог 73 години. Повеќе од 6 децении служел во Бетелот во САД.

Јехова го нарекол свој пријател

Дали би сакал да му бидеш пријател на Јехова? Примерот на Авраам може да ти помогне во тоа.

Угледај се на блиските пријатели на Јехова

Како Рут, Езекија и Марија успеале да изградат цврсто пријателство со Бог?

Продолжи да му служиш на Јехова со радост

Ќе останеме радосни ако длабоко размислуваме за три важни начела.

Биди му лојален на Јехова

Примерот на Јонатан може да ни помогне да му останеме лојални на Јехова во четири тешки ситуации.

Поуки од Јеховините лојални слуги

Како Давид, Јонатан, Натан и Хусај покажале дека им е најважна лојалноста кон Јехова?

ОД НАШАТА АРХИВА

Кола со разглас позната на милиони луѓе

Од 1936 год. до 1941 год., благодарение на „колата со разглас на Watch Tower“, неколкуте Сведоци во Бразил успеале да им ја пренесат пораката за Царството на милиони луѓе.