Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ декември 2016

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 30 јануари до 26 февруари, 2017.

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

„На сите им бев сѐ“

Многуте задачи што Дентон Хопкинсон ги имал од својата младост му помогнале да сфати дека Јехова ги сака сите луѓе.

Ослободени преку Божјата незаслужена доброта

Ќе извлечеш голема корист ако размислуваш за тоа како Јехова те ослободил од гревот.

Дали живееш „според духот“?

Во 8. поглавје од Римјаните има совети што ќе ни помогнат да ја стекнеме наградата која Јехова им ја ветил на сите луѓе.

Се сеќаваш ли?

Дали внимателно ги читаше последните неколку броеви од Стражарска кула? Види на колку библиски прашања можеш да одговориш.

Фрлете ги сите грижи на Јехова

Кога сме оптоварени со грижи, на кои четири начини можеме да го стекнеме „мирот Божји“?

Јехова ги наградува оние што ревносно го бараат

Како Јехова ни помага со тоа што ни ветува дека ќе нѐ награди? Како тој ги благословувал своите слуги во минатото, и како го прави тоа сега?

Благоста — доказ за мудрост

Иако не е лесно да останеме смирени кога некој постапува неправедно со нас, Библијата нѐ поттикнува да покажуваме благост. Што ќе ни помогне во тоа?

Индекс на теми од Стражарска кула за 2016

Индекс на теми кои излегоа во изданијата на Стражарска кула за јавност и за проучување.