Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ април 2017

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 29 мај до 2 јули 2017.

„Тоа што си го заветувал, исполни го“

Што е завет? Што ни кажува Библијата во врска со заветите што му се даваат на Бог?

На што ќе стави крај Божјето Царство?

Библијата вели дека „светот поминува“. На што укажува зборот „светот“?

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Бев решен да бидам војник на Христос

Димитриос Псарас бил во затвор затоа што одбил да војува. Сепак продолжил да му носи слава на Бог и покрај тешките испити со кои се соочил.

„Судијата на целата земја“ секогаш постапува праведно

Зошто може да се каже дека е невозможно Бог да биде неправеден? Зошто ова е важно за христијаните денес?

Дали го имаш Јеховиното гледиште за правдата?

Зошто и понизноста и простувањето се важни ако сакаме да имаме исто гледиште за правдата како Јехова?

Слави го Јехова со својот спремен дух!

Семоќниот Бог го цени трудот што го вложуваат неговите слуги во исполнувањето на неговата намера, без разлика колку безначајно можеби изгледа тоа што го прават.