Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ март 2016

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 2 до 29 мај, 2016.

Млади, дали сте спремни да се крстите?

Три прашања можат да ти помогнат да донесеш одлука.

Млади, како може да се подготвите за крштавање?

Што ако не си сигурен дали си спремен да се крстиш? Или, што ако сакаш да се крстиш, а твоите родители мислат дека треба да почекаш?

Дали придонесуваш за единството во собранието?

Едно видение кое е запишано во Откровение, поглавје 9, истакнува колку е важно нашето единство.

Јехова го води својот народ по патот до вечен живот

Како може да покажеме дека чекаме Бог да ни го даде потребното водство?

Можеш ли да помагаш во твоето собрание?

Можеш ли да покажеш мисионерски дух дури и во твоето собрание?

Биди самопожртвуван како пророците

Примерот на Езекиел, Еремија и Осија може да ни помогне ако сме физички уморни, обесхрабрени или ако добиеме тешка задача.

Прашања од читателите

Во кој период Божјиот народ бил во ропство на Големиот Вавилон? Дали Сатана дословно го однел Исус во храмот кога го искушувал?