Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА Бр. 6, 2016 | Кој живее на небото?

Преку страниците на Библијата, дознај повеќе за невидливиот свет на небото.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Прашања во врска со оние што живеат на небото

Можно е да дојдеме до веродостојни одговори.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Кој живее во невидливиот свет на небото

Што ни открива Библијата за Јехова Бог, Исус Христос и верните ангели?

Што учиме од небесните птици

Многуте видови птици не само што ја покажуваат Божјата креативност туку и нѐ поттикнуваат да размислуваме за она што е вистински важно.

Лефевр д’Етапл — сакал обичниот народ да ја знае Божјата Реч

Што направил за да ја постигне својата цел и покрај противењето?

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Живеам без раце, но со радосно срце

Еден млад човек кој доживеал несреќа поради која останал инвалид, нашол причина да верува дека постои Творец.

Што вели Библијата?

Дали Бог ги слуша и одговара на сите твои молитви?

Други онлајн содржини

Дали Бог го создал Ѓаволот?

Од каде потекнува Сатана? Дознај зошто Исус рекол дека Ѓаволот не останал постојан во вистината.