Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА Бр. 5, 2017 | Дали постојат ангели?

ШТО МИСЛИШ?

Постојат ли ангели? Библијата вели:

„Благословувајте го Јехова, ангели негови, моќни во силата, кои ја извршувате неговата реч и ги слушате неговите заповеди“ (Псалм 103:20).

Овој број на Стражарска кула објаснува што вели Библијата за ангелите и какво влијание имаат тие врз нашиот живот.

 

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Дали ангелите влијаат врз нас?

На темел на лични искуства, некои луѓе се уверени дека ангелите можат да влијаат врз нас.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Вистината за ангелите

Библијата ги дава најдобрите одговори во врска со ангелите.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Имаме ли свој ангел чувар?

Можеме ли да се надеваме на заштита од ангелите?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Постојат ли злобни ангели?

Библијата дава јасен одговор на ова прашање.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како можат ангелите да ти помогнат

Бог понекогаш испраќал ангели за да им помогнат на неговите слуги на Земјата.

Дали сте знаеле?

Дали споредбата на Исус за кученцата била навредлива?

БИБЛИЈАТА МЕНУВА ЖИВОТИ

За мене не постоеше Бог

Како еден човек кој пораснал под влијание на атеизмот и комунизмот почнал да ја цени Библијата?

УГЛЕДАЈТЕ СЕ НА НИВНАТА ВЕРА

Бог ја нарекол „кнегиња“

Зошто новото име што го добила Сара било соодветно?

Што вели Библијата?

Многу луѓе мислат дека не е можно да има мир сѐ додека во светот постојат толку многу страдања и неправди. Кој може да ги реши овие проблеми?

Други онлајн содржини

Дали мора да припаѓаме на некоја религија?

Исправно ли е секој да го обожава Бог на свој начин?