Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА Бр. 4, 2017 | Дали со овој живот завршува сѐ?

ШТО МИСЛИШ?

Дали е Божја волја луѓето да умираат? Библијата вели: [Бог] ќе ја избрише секоја солза од нивните очи и смрт нема да има веќе“ (Откровение 21:4).

Ова списание објаснува што вели Библијата за животот и смртта.

 

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Има ли одговор?

Постојат најразлични верувања за она што се случува по смртта. Каде може да најдеме точни информации на оваа тема?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Што вели Библијата за животот и смртта?

Дали некој дел од човекот продолжува да живее по смртта? Дали душата е бесмртна? Каде се мртвите?

Кога некој од најблиските има неизлечива болест

Како можат членовите на семејството да му пружат нега и утеха на оној што има неизлечива болест? Како можат да се справат со чувствата низ кои ќе поминат додека се грижат за него?

Елијас Хутер и неговиот превод на Библијата на хебрејски

Елијас Хутер, изучувач од 16-тиот век, на хебрејски превел две изданија на Библијата кои имале посебна вредност.

Голема поука од најмалата хебрејска буква

Што сакал Исус да каже кога ја спомнал најмалата хебрејска буква?

Рај на Земјата — дали е само сон?

Идејата за изгубениот рај на Земјата била многу интересна тема за луѓето низ вековите. Дали може да се надеваме дека еден ден повторно ќе има рај?

Што вели Библијата?

Се чини дека грижите се составен дел од животот. Дали некогаш ќе се ослободиме од нив?

Други онлајн содржини

Зошто луѓето умираат?

Одговорот што го дава Библијата на ова прашање ќе ти донесе утеха и надеж.