Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА Бр. 3, 2016 | Утеха за оние што тагуваат

Никој не може да ѝ побегне на смртта. Што може да направиме ако сме изгубиле некој член на семејството или некој близок пријател?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Утеха за оние што тагуваат

Како да се справиме со тагата? Дали има надеж за нашите сакани што сме ги изгубиле?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Дали е погрешно да тагуваш?

Што ако другите мислат дека премногу тагуваш?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како да живееш со тагата

Библијата ни дава практични совети кои навистина помагаат.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како да ги тешиме ужалените

Дури и блиските пријатели можат да ги занемарат потребите на оние што се ужалени.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Мртвите повторно ќе живеат!

Дали надежта од Библијата е реална?

Дали сте знаеле?

Кој му бил татко на Јосиф? Какви ткаенини и бои се користеле во библиски времиња?

БИБЛИЈАТА МЕНУВА ЖИВОТИ

Научив да ги почитувам жените, но и себеси

Џозеф Еренбоген прочитал нешто во Библијата што му помогнало потполно да си го смени животот.

УГЛЕДАЈТЕ СЕ НА НИВНАТА ВЕРА

Таа рекла „сакам“

Освен вера, Ревека покажала и други убави особини.

Што вели Библијата?

Дали е погрешно да го изговараме името на Бог?

Други онлајн содржини

Зошто луѓето умираат?

Одговорот што го дава Библијата на ова прашање ќе ти донесе утеха и надеж.