Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Стражарска кула  |  Бр. 2, 2017

Оние што ќе ги преживеат последните денови ги чека рај на Земјата

Што вели Библијата?

Што вели Библијата?

Дали живееме во „последните денови“?

Што мислиш ти?

  • Да

  • Не

  • Можеби

Што вели Библијата

„Во последните денови ќе настанат особено тешки времиња“ (2. Тимотеј 3:1). Денешната ситуација во светот покажува дека сега се исполнуваат библиските пророштва за „последните денови“.

Што друго учиме од Библијата?

  • Во последните денови ќе има војни, глад, земјотреси и смртоносни епидемии (Матеј 24:3, 7; Лука 21:11).

  • Во последните денови, повеќето ќе бидат неморални и незаинтересирани за Бог (2. Тимотеј 3:2-5).

Каква иднина го чека човештвото?

Некои веруваат дека последните денови ќе завршат со уништување на Земјата и сѐ што е на неа, но други имаат надеж за подобра иднина. Што мислиш ти?

Што вели Библијата

„Праведниците ќе ја поседуваат земјата и ќе живеат на неа засекогаш“ (Псалм 37:29).

Што друго учиме од Библијата?