Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА Бр. 2, 2016 | Зошто Исус страдал и умрел?

Какво значење има за тебе смртта на еден човек кој бил погубен пред околу 2.000 години?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Дали тоа навистина се случило?

Зошто можеме да бидеме сигурни дека она што евангелијата ни го кажуваат за Исус е вистина?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Зошто Исус страдал и умрел?

Каква можност ти дава смртта на Исус?

Дали христијаните треба да му оддаваат почит на Бог во светилишта?

Повеќето од големите религии во светот имаат свои светилишта. Дали Бог посебно ги цени оние што му оддаваат почит од такви места?

Послушај го предупредувањето и спаси си го животот!

Библиските пророштва содржат јасни знаци за неволјата што скоро ќе дојде. Дали ќе направиш нешто?

Кој ја поделил Библијата на поглавја и стихови?

Зошто поделбата на поглавја и стихови е многу корисна?

Што вели Библијата?

Дали Ѓаволот има контрола врз луѓето?

Други онлајн содржини

Дали Исус умрел на крст?

Многумина го сметаат крстот за симбол на христијанството. Треба ли да го употребуваме?