Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА Бр. 1, 2017 | Библијата може да ти биде интересна!

ШТО МИСЛИШ?

Дали Библијата е застарена за наше време? Или сепак има своја вредност? Во самата Библија пишува: „Целото Писмо е вдахновено од Бог и корисно“ (2. Тимотеј 3:16, 17).

Овој број на Стражарска кула покажува дека Библијата содржи корисни совети и дава предлози како читањето да ни биде поинтересно.

 

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Зошто да ја читаш Библијата?

Како на милиони луѓе им користело тоа што ја почнале да ја читаат Библијата?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како да почнеш да ја читаш Библијата?

Пет предлози кои ќе ти помогнат читањето на Библијата да ти биде поинтересно.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како читањето да ти биде поинтересно?

За да уживаш во читањето на Библијата, користи различни преводи, технологија, помагала за проучување и различни пристапи.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како може Библијата да ти го подобри животот?

Оваа стара книга содржи корисни совети.

БИБЛИЈАТА МЕНУВА ЖИВОТИ

Не сакав да умрам!

Ивон Квори се прашувала: „Зошто постојам?“ Одговорот ѝ го променил животот.

УГЛЕДАЈТЕ СЕ НА НИВНАТА ВЕРА

„Му угодил на Бог“

Ако имаш семејство или ако ти е тешко да се заземеш за она што е исправно, можеш многу да научиш од верата на Енох.

Можеш ли сам да ја разбереш Библијата?

Пораката во Библијата е од големо значење за нас. Што ќе ни помогне исправно да ја разбереме?

Што вели Библијата?

Библијата открива кои се причините за страдањата и како ќе им дојде крај.

Други онлајн содржини

Дали некои делови од Библијата се противречни?

Делови од Библијата изгледаат противречно. Разгледај некои принципи за да дојдеш до точниот одговор.