Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

РАЗБУДЕТЕ СЕ! Бр. 5, 2017 | Заштитни мерки во случај на катастрофа

Зошто е важно да бидеме подготвени за катастрофи?

Библијата вели: „Паметниот човек го гледа злото и се трга“ (Изреки 27:12).

Во ова списание е објаснето што треба да направиме пред, за време на, и по некоја катастрофа.

 

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Заштитни мерки во случај на катастрофа

Овие мерки можат да ти помогнат да се спасиш себеси и други.

Зошто е добро да штедиме енергија

Разгледај три подрачја на кои би можел помудро да ја користиш енергијата — домот, превозот и секојдневните активности.

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Војни

Во старо време, Израелците воделе војни во името на својот Бог, Јехова. Дали тоа значи дека Бог ги одобрува и војните што се водат денес?

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Во потрага по адреналин — вреди ли ризикот?

Многу млади чувствуваат голема возбуда кога одат до крај на своите можности — честопати правејќи нешто многу опасно. Дали и ти посакуваш да пробаш такво нешто?

ЗЕМЈИ И НАРОДИ

Во посета на Казахстан

Казасите во минатото биле номадски народ и живееле во јурти. Како во нивниот современ начин на живот се проткајуваат традициите од нивните предци?

СЛУЧАЈНО ИЛИ СОЗДАДЕНО?

Обликот на школките

Обликот и структурата на школките придонесуваат да се заштитат мекотелите што живеат во нив.

Други онлајн содржини

Зошто Јеховините сведоци не одат во војна?

Јеховините сведоци се познати низ цел свет по тоа што не војуваат. Дознај зошто не одиме во војна.