Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

РАЗБУДЕТЕ СЕ! Бр. 5, 2016 | Дали Исус навистина постоел?

Какви историски докази постојат?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Дали Исус навистина постоел?

Што велат за тоа некои веродостојни извори од поново и од постаро време?

ПОГЛЕД ВО СВЕТОТ

Америка во фокус

Стресот и насилството се само некои од многуте проблеми со кои се соочуваат земјите во Северна и Јужна Америка. Може ли мудроста од Библијата да биде од помош?

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Зборувај со детето за интимните односи

Младите се изложени на сексуални содржини на сѐ помала возраст. Што треба да знаеш? Што можеш да направиш за да си ги заштитиш децата?

Чудесниот елемент

Ниту еден друг хемиски елемент не е понеопходен за живот од него. За кој елемент станува збор и што го прави толку посебен?

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Благодарност

Постојат докази дека изразувањето благодарност е многу корисно. Како може да ти користи, и како да бидеш благодарен од срце?

ПРОШЕТКА НИЗ ИСТОРИЈАТА

Аристотел

Идеите на овој филозоф од старо време извршиле силно влијание врз учењата на христијанскиот свет.

„Ова е супер!“

Видеоклиповите достапни на jw.org го привлекуваат вниманието на наставници, педагози и други.

Други онлајн содржини

Покажувај ценење

Како можеш да покажеш дека го цениш тоа што другите го прават за тебе?