Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

РАЗБУДЕТЕ СЕ! Бр. 4, 2017 | Дали си растргнат на сите страни?

Денес многу луѓе се толку зафатени што честопати немаат доволно време ни за своето семејство.

Како би можеле мудро да го користиме времето?

Еден мудар човек еднаш напишал: „Подобар е еден грст одмор отколку два грста труд и трчање по ветар“ (Проповедник 4:6).

Во ова списание има практични предлози за тоа како да најдеме рамнотежа помеѓу обврските и семејството.

 

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Дали си растргнат на сите страни?

На многу луѓе им е тешко да најдат рамнотежа меѓу работата и семејството. Која е причината за тоа? Што може да се преземе?

Извонредната поларна рибарка

Долго време се мислело дека поларната рибарка лета околу 35.200 километри од Арктикот кон Антарктикот и назад. Истражувањата откриле нешто уште поневеројатно.

Доброто име е повредно од богатство

И ти можеш да си стекнеш добро име и луѓето да те почитуваат. Како?

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Кога децата ќе се отселат

На некои брачни парови им е многу тешко кога децата ќе пораснат и ќе се отселат. Што можат да направат родителите за да ја пополнат празнината?

ИНТЕРВЈУ

Невролог зборува за својата вера

Професор Раџеш Каларија зборува за својата вера и професија. Како се заинтересирал за науката? Зошто почнал да размислува за потеклото на животот?

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Искушенија

Распаднати бракови, нарушено здравје, лоша совест — ова се само некои од последиците кога некој ќе им попушти на искушенијата. Како може да го избегнеме тоа?

СЛУЧАЈНО ИЛИ СОЗДАДЕНО?

Бобинките со најинтензивна сина боја

Иако овие бобинки не содржат син пигмент, се карактеризираат со најинтензивната сина боја некогаш забележана кај растенијата. Како е можно?

Други онлајн содржини

Може ли Библијата да ми помогне да имам среќен семеен живот?

Советите од Библијата им помогнале на милиони лица да имаат среќен семеен живот.

Моника Ричардсон: Лекар зборува за својата вера

Моника се прашувала дали чудесниот процес на раѓање настанал случајно или е дело на мудар Творец. До кој заклучок дошла на темел на своето искуство како лекар?