Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

РАЗБУДЕТЕ СЕ! Бр. 4, 2016 | Како да стекнеш добри навики

Сеедно дали си свесен за тоа или не, навиките влијаат врз твојот живот — или позитивно или негативно.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како да стекнеш добри навики

Контролирај ги своите навики наместо тие да те контролираат тебе.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

1. Биди реален

Добри навики не се стекнуваат прекуноќ. Дознај како би можел да си поставиш приоритети.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

2. Внимавај на опкружувањето

Создај опкружување кое ќе ти помогне да ги спроведеш исправните одлуки.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

3. Не откажувај се лесно

Дури и да ти е тешко да стекнеш нови навики или да ги смениш старите, не се откажувај!

Што вели Библијата за хомосексуалноста?

Дали ги осудува хомосексуалните постапки? Дали поттикнува на хомофобија?

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Како да ги поднесеш промените

Промените се неизбежни. Прочитај што направиле некои за успешно да ги надминат.

ЗЕМЈИ И НАРОДИ

Во посета на Киргистан

Жителите на Киргистан се познати по својата гостољубивост и почит. Кои обичаи се дел од нивното секојдневие?

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Физичка убавина

Медиумите и модната индустрија можат кај некого да создадат неурамнотежено гледиште за физичкиот изглед.

СЛУЧАЈНО ИЛИ СОЗДАДЕНО?

Животниот циклус на една цикада

Животниот циклус на овие фасцинантни инсекти е уникатен затоа што се појавуваат еднаш на 13 или 17 години и живеат само неколку седмици.

Други онлајн содржини

Како да престанат кавгите

Дали ти и твојот брачен другар постојано се карате? Прочитај кои библиски начела ќе ви помогнат.

Млади зборуваат за нивната вера во Бог

Во овој видеоклип, кој трае околу три минути, некои тинејџери објаснуваат што ги уверило нив дека постои Творец.