Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

РАЗБУДЕТЕ СЕ! Бр. 3, 2017 | Дали Библијата навистина е од Бог?

Дали Библијата е книга од Бог или, пак, е книга со човечки идеи?

Во ова списание се наведени некои докази што покажуваат дека Библијата навистина е книга од Бог.

 

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Библијата — дали навистина е книга од Бог?

Некои веруваат дека Библијата е книга од Бог, додека други сметаат дека е книга со бајки и приказни.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Библијата — точна во секој поглед

Во Библијата биле запишани точни научни факти долго време пред научниците да ги откријат. Освен тоа, во неа е претскажан подемот и падот на повеќе царства, а содржи и одговор на најважните животни прашања.

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Децата и домашните обврски

Дали им даваш домашни обврски на твоите деца? Прочитај како домашните обврски можат да им помогнат на децата да станат одговорни личности.

Ентеричниот нервен систем — твојот „втор мозок“

Оваа сложена „хемиска лабораторија“ главно се наоѓа во стомакот. Каква улога има?

ИНТЕРВЈУ

Дизајнер на софтвер зборува за својата вера

Кога Д-р Фан Ју ја започнал својата кариера како математички истражувач, верувал во еволуција. Сега верува дека животот го осмислил и го создал Бог. Што го уверило во тоа?

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Ангели

Ангелите се дел од многу филмови, и литературни и уметнички дела. Што вели Библијата за ангелите?

СЛУЧАЈНО ИЛИ СОЗДАДЕНО?

Крзното на морската видра

Некои морски цицачи ја одржуваат телесната температура благодарение на своето дебело масно ткиво. Но, морската видра има еден друг вид заштита.

Други онлајн содржини

Како да добијам поголема слобода?

Можеби мислиш дека е време да добиеш поголема слобода, но дали така мислат и твоите родители? Што можеш да направиш за да имаат поголема доверба во тебе?

Кој е Автор на Библијата?

Со оглед на тоа што ја пишувале луѓе, дали може со право да биде наречена Божја Реч? Чии мисли ги содржи Библијата?