Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

РАЗБУДЕТЕ СЕ! Бр. 2, 2017 | Што се крие зад натприродното?

Денес има многу филмови и книги во кои се зборува за натприродни работи, на пример за волшебници, вештерки или вампири.

Што мислиш, дали тоа е само обична забава или можеби има некои скриени опасности?

Во овој број на „Разбудете се!“ е објаснето зошто толку многу луѓе се интересираат за натприродното и што се крие зад него.

 

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Љубопитност за натприродното

Волшебници, вештерки, вампири, духови и опседнатост од демони — тоа се само некои од натприродните работи за кои луѓето се интересираат. Зошто е тоа така?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Што ни открива Библијата за спиритизмот?

Иако многу луѓе мислат дека спиритизмот и натприродните појави се безопасна забава, Библијата изнесува сосема поинакво гледиште. Што вели таа и зошто?

СЛУЧАЈНО ИЛИ СОЗДАДЕНО?

Техниката на слетување на пчелата

Зошто оваа техника е идеална за примена во системите за навигација кај летачките роботи?

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Ако ти починал родител

Смртта на родител е многу болна загуба. Што може да им помогне на младите да се справат со чувствата со кои ќе се соочат?

Кога децата тагуваат

Како Библијата им помогнала на тројца млади на кои им починал некој од семејството?

ЗЕМЈИ И НАРОДИ

Во посета на Шпанија

Шпанија е земја со голема разноликост — и во однос на природните убавини и во однос на населението. Таа е најголемиот производител на маслиново масло во светот.

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Крст

Многу луѓе го сметаат крстот за симбол на христијанството. Дали Исус умрел на крст? Дали учениците на Исус го користеле крстот за да го обожаваат Бог?

Дали би сакал да ја разбереш Библијата?

Дознај што е потребно за да ја разбереш пораката на Библијата.

Други онлајн содржини

Што да правам кога ќе се случи нешто лошо?

Двајца млади кажуваат што им помогнало во тешки ситуации.

Дали навистина постојат демони?

Кои се демоните? Од каде доаѓаат?