Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

РАЗБУДЕТЕ СЕ! февруари 2015 | Дали Библијата е корисна денес?

Прочитај кои четири начела покажуваат дека денес Библијата е исто толку корисна како и во времето кога била напишана.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Дали Библијата е корисна денес?

Кога Хилтон заминал од дома, родителите мислеле дека е безнадежен случај. Кога по 12 години се вратил, не можеле да поверуваат колку се сменил! Што се случило?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Начела кои важат во секое време и за секој човек — чесност

Ракел можела да заработи многу пари ако ја прифатела нечесната понуда, но смета дека добила нешто многу повредно со тоа што ја одбила.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Начела кои важат во секое време и за секој човек — самоконтрола

Што му помогнало на Касиј да си го контролира гневот?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Начела кои важат во секое време и за секој човек — верност

Една жена на потешкиот начин научила колку е важно да му биде верна на својот сопруг. Дали успеала да си го спаси бракот?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Начела кои важат во секое време и за секој човек — љубов

Љубовта за која најчесто се зборува во Библијата не е романтичната љубов.

ПОГЛЕД ВО СВЕТОТ

Здравјето во фокус

Неодамнешните вести ја потврдија точноста на библиските совети за здравјето.

Мудрост која нѐ штити

Што значи библиската изрека: „Богатството на човекот му е откуп за животот, а на сиромавиот никој не му се заканува“?

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Кога детето ти поставува прашања за смртта

Четири работи можат да ти помогнат да одговориш на прашањата на твоето дете и да му помогнеш да ја поднесе загубата на некој близок.

ИНТЕРВЈУ

Зошто еден свештеник ја напуштил својата црква

Антонио дела Гата објаснува каков труд вложил за да го пронајде Бог.

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Месијата

Дали знаеш дека во Библијата било проречено дека Месијата ќе умре пред да ја исполни својата улога?

СЛУЧАЈНО ИЛИ СОЗДАДЕНО?

Закривениот врв на крилјата кај некои птици

Копирајќи го дизајнот на закривениот врв на крилјата кај некои птици, авиоконструкторите низ целиот свет заштедиле речиси 7,6 милијарди литри гориво за една година.

Други онлајн содржини

Немој да се заплеткаш во социјалните мрежи

Забавувај се со своите пријатели онлајн, но биди свесен и за замките.

Давај, и среќен ќе си ти

Можеш да им даваш на другите најразлични нешта. Што можеш да дадеш ти?