Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

РАЗБУДЕТЕ СЕ! јануари 2015 | Како настанал животот?

Треба ли твојот одговор да зависи од тоа дали веруваш во Бог или не?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како настанал животот?

Зошто на многу луѓе што се ориентирани кон науката им е тешко да ја прифатат еволуцијата?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Две важни прашања

Самиот одлучи дали ќе ги прифатиш одговорите за потеклото на животот што ги дава теоријата на еволуција.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Одговор што заслужува внимание

Што навело еден голем поборник на атеизмот да дојде до заклучок дека животот е дело на висока интелигенција?

СЛУЧАЈНО ИЛИ СОЗДАДЕНО?

Саќето на пчелите

Што знаат пчелите за економичното искористување на просторот, кое математичарите не можеле да го докажат сѐ до 1999 год.?

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Како да не избувнеш

Пет библиски совети што ќе ти помогнат да не избувнеш.

ЗЕМЈИ И НАРОДИ

Во посета на Костарика

Дознај зошто луѓето во оваа земја се наречени Тикоси.

ИНТЕРВЈУ

„Не сакам да мислам на мојата болест“

Од каде Елиса црпи сила да издржи, па дури и да не мисли на својата болест?

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Страдање

Дали Бог е виновен за страдањата на луѓето?

ПОГЛЕД ВО СВЕТОТ

Религијата во фокус

Сѐ повеќе слушаме вести кои покажуваат дека религијата воопшто не ги обединува луѓето.

Други онлајн содржини

Зошто порнографијата е штетна?

Во што се слични порнографијата и пушењето?

Научи да делиш со другите

Види колку им е убаво на Кире и Софија кога ги делат меѓу себе своите работи.