Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

РАЗБУДЕТЕ СЕ! ноември 2014 | Како да бидеш среќен

Библијата содржи практични совети што можат да ти помогнат да бидеш среќен. Разгледај четири такви совети.

Поглед во светот

Некои од темите: пропаднати планови за заштита на прашумите во Еквадор, ХИВ-вирус во донирана крв, борба за старателство над миленичиња во Австралија.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како да бидеш среќен

Може ли библиската мудрост да ти помогне да бидеш среќен? Во оваа статија се разгледани четири библиски начела кои се многу практични.

Римските аквадукти — градби за восхит

Зошто древните Римјани граделе аквадукти? Зошто аквадуктите се толку значајни градби?

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Кога детето лаже

Што да правиш ако твоето дете лаже? Во оваа статија се разгледани библиски совети што можат да ти помогнат да го поучиш колку е важно да ја кажува вистината.

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Најдов надеж кога најмногу ми требаше

Кога имал 20 години, по една несреќа, Миклош Алекса останал парализиран. Како Библијата му помогнала да најде вистинска надеж за подобра иднина?

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Чистота

Разгледај ги разумните совети од Библијата, кои им помогнале на милиони луѓе да водат чист и здрав живот.

„Силен и мрачен потсетник“

Зошто остатоците од една зграда во Хирошима стојат уште од 1945? Прочитај повеќе за оваа уникатна градба и како таа е поврзана со библиските ветувања за иднината.

Други онлајн содржини

Како да ја победам тагата?

Дознај што можеш да сториш ако си тажна.

Зошто е добро да им помагам на другите?

Тоа што ќе им помагаш на другите ќе ти користи на најмалку два начини. Прочитај кои се тие.

Што велат некои млади за парите

Дознај како можеш помудро да ги користиш парите.

Библиска картичка: Маријам

На кој музички инструмент свирела Маријам? Преземи ја оваа картичка и дознај нешто повеќе за неа.