Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

РАЗБУДЕТЕ СЕ! октомври 2014 | Што е вистински успех?

Од што зависи успехот? Од тоа дали го следиме својот сон, од тоа дали ќе ни се исполнат сите желби, или од нешто подлабоко?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Што е вистински успех?

Постои успех што е полош од неуспех.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како ти го мериш успехот?

Размисли за четири замислени ситуации.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Патот до вистинскиот успех

Пет практични чекори што водат до вистински успех.

Поглед во светот

Некои од темите: ризикот од мал мираз, богати пирати и долгиот лет на птиците преселници

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Бори се со искушенијата

Можеме да им кажеме ‚не‘ на искушенијата. Шест предлози можат да ти помогнат да го направиш тоа и да избегнеш проблеми.

ЗЕМЈИ И НАРОДИ

Во посета на Белисе

Во оваа мала земја се наоѓа првиот резерват на јагуари во светот, а нејзиниот корален гребен е дел од вториот по големина корален гребен во светот.

Летечките градинари во тропските дождовни шуми

Овошните лилјаци, познати и како летечки лисици, се неопходни за одржување на животната средина.

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Религиозни предмети

Дали раните христијани обожавале религиозни предмети?

СЛУЧАЈНО ИЛИ СОЗДАДЕНО?

Ногата на коњот

Зошто инженерите уште не успеале да ја копираат структурата на ногата на коњот?