Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

РАЗБУДЕТЕ СЕ! мај 2014 | Како да се справиме со стресот

Стресот може да биде и корисен, но само ако исправно се справуваме со него.

Поглед во светот

Некои од темите: подрачје на кое секоја година се откриваат над 100 нови видови, колку време треба децата да гледаат телевизија и (не)напредок на полето на зелената енергија.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како да се справиме со стресот

Практични библиски совети што ќе ти помогнат да се справиш со четири вообичаени причини за стрес.

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Поучи ги децата за опасностите на Интернет

Како да им всадиш на децата морални вредности и да им помогнеш сами да донесуваат мудри одлуки?

ИНТЕРВЈУ

Хирург зборува за својата вера

Долги години д-р Гилјермо Перез верувал во еволуција, но сега е уверен дека Бог го создал човечкото тело. Зошто го сменил мислењето?

Ловот на вештерки во Европа

Една мрачна ера од човечката историја започнала со една книга која „нанела најголеми страдања... и најмногу штета“.

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Нашите мисли

Многу е важно да внимаваме за што размислуваме.

Мудроста вика — ја слушаш ли?

Вистинската мудрост ќе ги реши човечките проблеми.

Други онлајн содржини

Дали сум одговорна личност?

Некои млади имаат поголема слобода од своите врсници. Зошто?

Дали си спремен за врска?

Прочитај 4 прашања што ќе ти помогнат да дознаеш дали си спремен за врска.

Дали твоите се разведуваат?

Како да се справиш со тагата, гневот и огорченоста?

Што велат некои млади за надворешниот изглед

Зошто на младите можеби им е тешко да задржат урамнотежено гледиште за нивниот изглед? Што може да им помогне?

Мојсеј израснува во Египет

Зошто мајка му на Мојсеј го оставила во реката Нил? Дознај нешто повеќе за Мојсеј, неговото семејство и за ќерката на фараонот.