Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

РАЗБУДЕТЕ СЕ! февруари 2013 | Живот во странство — убав сон, сурова реалност

Со кои проблеми се соочуваат имигрантите кога ќе пристигнат во странство?

Поглед во светот

Нови настани и интересни извештаи од целиот свет.

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Како да престанат кавгите

Дали ти и твојот брачен другар постојано се карате? Прочитај кои библиски начела ќе ви помогнат.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Живот во странство — убав сон, сурова реалност

Дали тоа што ќе се преселиш во странство гарантира дека твоето семејство ќе има поубав живот?

ИНТЕРВЈУ

Дизајнер на роботи зборува за својата вера

Професор Масимо Тистарели објаснува зошто повеќе не верува во еволуција.

ПРОШЕТКА НИЗ ИСТОРИЈАТА

Платон

Дознај како идеите на Платон се вовлекле во христијанското учење.

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Сиромашните

Дознај како Бог покажува дека се грижи за сиромашните.

СЛУЧАЈНО ИЛИ СОЗДАДЕНО?

Опашот на гуштерот агама

Како овој гуштер успева да скокне од хоризонтална површина на вертикален ѕид?

Други онлајн содржини

На што да пазиш во врска со пораките?

Пораките можат да се одразат врз твоите пријателства и врз твојот углед. Дознај како.

Приказната за Јаков и Исав

Прочитај како браќата Јаков и Исав научиле мирно да ги решаваат несогласувањата.