Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Пејте му на Јехова — нови песни

 Песна 151

Објавувањето на Божјите синови

Објавувањето на Божјите синови

Преземи:

(Римјаните 8:19)

 1. Веќе е близу времето

  за да се објави

  дека со Христос владеат

  Божјите синови.

  (РЕФРЕН)

  Ќе слават тие заедно

  со Христос победа,

  ќе бидат наши цареви,

  над сѐ ќе владеат.

 2. А сите преостанати

  што се на Земјата

  со трубен звук, на небото

  тој ќе ги повика.

  (РЕФРЕН)

  Ќе слават тие заедно

  со Христос победа,

  ќе бидат наши цареви,

  над сѐ ќе владеат.

  (МОСТ)

  И тогаш сите завршна

  битка ќе поведат.

  Во сета вечност Јагнето

  ќе има невеста.

  (РЕФРЕН)

  Ќе слават тие заедно

  со Христос победа,

  ќе бидат наши цареви,

  над сѐ ќе владеат.