Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Пејте му на Јехова — нови песни

 Песна 146

За мене го направивте

За мене го направивте

Преземи:

(Матеј 25:34-40)

 1. Исус, нашиот цар, помазаници збрал.

  „Други овци“ крај нив за помош им дал.

  Ако секогаш ние

  за нив тука сме,

  тој рекол наш должник ќе биде за сѐ.

  (РЕФРЕН)

  „Сиот ваш труд за нив, за мене е труд.

  Сета помош за нив, и за мене е.

  Утехите за нив ко за мене се.

  Тој за нив што дал, и за мене дал.

  Сѐ што за нив си дал, за мене си дал.“

 2. „Кога глад или жед ќе почувствував јас,

  бевте тука за час, се потпрев на вас.“

  И ќе прашаат:

  „Кога направивме сѐ?“

  На тоа од Царот одговорот е:

  (РЕФРЕН)

  „Сиот ваш труд за нив, за мене е труд.

  Сета помош за нив, и за мене е.

  Утехите за нив ко за мене се.

  Тој за нив што дал, и за мене дал.

  Сѐ што за нив си дал, за мене си дал.“

 3. „Ниту еден мој брат не оставате сам.

  Со нив добрата вест ја ширите, знам.“

  Како награда

  Царот ќе рече на крај:

  „Наследете живот во прекрасен рај.“

  (РЕФРЕН)

  „Сиот ваш труд за нив, за мене е труд.

  Сета помош за нив, и за мене е.

  Утехите за нив ко за мене се.

  Тој за нив што дал, и за мене дал.

  Сѐ што за нив си дал, за мене си дал.“