Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Пејте му на Јехова — нови песни

 Песна 142

Да проповедаме на најразлични луѓе

Да проповедаме на најразлични луѓе

Преземи:

(1. Тимотеј 2:4)

 1. Бог секого го сака како свој

  и не е пристрасен кон никој тој.

  За него секој од нас вреден е

  и сака блиски со него да сме.

  (РЕФРЕН)

  Кој е кој и кој е што

  ништо не значи за Бог,

  најважното е длабоко во нас.

  Па, зар не би дале сѐ

  за да знае сиот свет

  со какви очи Бог нѐ гледа нас?

 2. И за нас секој човек вреден е,

  без оглед кој е, каде живее.

  Зад тоа многу друго гледа Бог,

  во секој доброто го бара тој.

  (РЕФРЕН)

  Кој е кој и кој е што

  ништо не значи за Бог,

  најважното е длабоко во нас.

  Па, зар не би дале сѐ

  за да знае сиот свет

  со какви очи Бог нѐ гледа нас?

 3. Да свртиш грб на овој злобен свет

  е голем чекор, сите знаеме.

  Но, за Јехова посебно е мил

  тој што на таков чекор спремен бил.

  (РЕФРЕН)

  Кој е кој и кој е што

  ништо не значи за Бог,

  најважното е длабоко во нас.

  Па, зар не би дале сѐ

  за да знае сиот свет

  со какви очи Бог нѐ гледа нас?