Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Пејте му на Јехова — нови песни

 Песна 140

Животот на еден пионер

Животот на еден пионер

Преземи:

(Проповедник 11:6)

 1. Рано пред зори е, уште сонливи сме,

  но со молитва за нас

  започнува новиот ден.

  Со насмеани лица за Бог збориме.

  Некој кратко ќе слуша,

  друг воопшто не — свесни сме.

  (РЕФРЕН)

  Овој избор за нас

  нешто највредно е.

  За Јехова би сториле сѐ.

  Лесно или, пак, не,

  тоа сеедно е,

  кога гориш од љубов кон Бог, можеш сѐ.

 2. Денот пред крајот е, веќе уморни сме,

  но со радосни срца

  се молиме пак овој ден.

  Ние вложивме труд и исполнети сме.

  Таа жртва за Бог

  најскапоцена е — свесни сме.

  (РЕФРЕН)

  Овој избор за нас

  нешто највредно е.

  За Јехова би сториле сѐ.

  Лесно или, пак, не,

  тоа сеедно е,

  кога гориш од љубов кон Бог, можеш сѐ.