ИЗГЛЕД
Text
Image

(Дела 18:11)

 1. 1. За Речта Божја луѓето

  ги поучуваме,

  и радост неспоредлива

  во нас чувствуваме.

  Со љубов им зборуваме,

  наш пример Исус е.

  Со Бог да станат блиски

  ние од срце сакаме.

 2. 2. Зборовите со постапки

  се оправдуваат,

  на сите какви луѓе сме

  им покажуваат.

  Во Речта Божја трагаме

  по мудрост, знаење.

  Знаењето е богатство

  за нас и за другите.

 3. 3. Јехова ни е поддршка

  во ова дело нам.

  Ги слуша сите молитви,

  во сѐ ни помага.

  Вистината за животот

  во Речта Божја е.

  Па сѐ од себе даваме 

  секој да ја пронајде.