ИЗГЛЕД
Text
Image

(Јоил 2:7)

 1. 1. Војска сме на Јехова,

  Исус водач е.

  Сите во марш ко еден

  против Сатана сме.

  Ништо не нѐ запира

  да сведочиме.

  Одлучни до крајот

  остануваме.

  (РЕФРЕН)

  Војска сме на Јехова,

  Исус пред нас е.

  „Царството на власт е!“,

  објавуваме.

 2. 2. Слуги сме на Јехова

  и ги бараме

  кротките што ги мачи

  злото во овој свет.

  За нив сѐ што можеме

  ние правиме,

  како Божји народ

  им помагаме.

  (РЕФРЕН)

  Војска сме на Јехова,

  Исус пред нас е.

  „Царството на власт е!“,

  објавуваме.

 3.  3. Војска сме на Јехова,

  Исус со нас е.

  Спремни за битка, храбри,

  ние секогаш сме.

  Будни и претпазливи,

  но решителни,

  одиме кон целта

  и низ неволји.

  (РЕФРЕН)

  Војска сме на Јехова,

  Исус пред нас е.

  „Царството на власт е!“,

  објавуваме.