Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

СОДРЖИНА

Јеховини сведоци

македонски

Пеј му од срце на Јехова

 ПЕСНА 16

Фалете го Бог за Исус, небесниот Цар

Select an Audio Recording
Фалете го Бог за Исус, небесниот Цар

(Откровение 21:2)

 1. 1. Го помаза Бог својот Син

  над сите да владее.

  Ќе исполни сѐ што ни ветил

  во новиот, праведен свет.

  (РЕФРЕН)

  Фалете го Јах, сите верни,

  за Исус, кој сега е Цар!

  Го помазал Бог за Владетел наш,

  и слава и чест му дал.

  Фалете го Јах, сите верни,

  за Исус, кој сега е Цар.

  Неговиот Татко престол му дал,

  со слава го овенчал.

 2. 2. Повикани, избрани се

  и браќата негови.

  Ќе владеат со него тие,

  ќе донесат рај, вечен мир.

  (РЕФРЕН)

  Фалете го Јах, сите верни,

  за Исус, кој сега е Цар!

  Го помазал Бог за Владетел наш,

  и слава и чест му дал.

  Фалете го Јах, сите верни,

  за Исус, кој сега е Цар.

  Неговиот Татко престол му дал,

  со слава го овенчал.