ИЗГЛЕД
Text
Image

(Псалм 36:9)

 1. 1. Секој живот нов или капка дожд,

  секој златен сончев зрак, житниот клас,

  нам ни кажува колку Бог ни дал.

  Сѐ што создал за нас е најчудесен дар.

  (РЕФРЕН)

  Со што за таков дар би возвратиле

  ако не со верна љубов кон Тој што го дал.

  Не, никој не може да заслужи живот.

  Тој секогаш за нас ќе биде Божји дар.

 2. 2. „Ништо не вреди“, велат некои,

  не им значи животот ниту, пак, Бог.

  За нас животот дар е бесценет,

  и на Бог за секој здив благодарни сме.

  (РЕФРЕН)

  Со што за таков дар би возвратиле

  ако не со верна љубов кон ближниот наш.

  Не, никој не може да заслужи живот.

  Тој секогаш за нас ќе биде Божји дар.