ИЗГЛЕД
Text
Image

(2. Мојсеева 34:6, 7)

 1. 1. Боже Јехова, единствен ти си,

  достоен за сета чест,

  мудар, добар, праведен.

  Бескрајно моќен, преполн со љубов,

  вечно ти ќе останеш.

 2. 2. Кон нас си благ и милостив, Татко,

  мали сме ко прашинка,

  сепак мислиш ти на нас.

  Грижно нѐ слушаш, учиш и водиш,

  секогаш ни помагаш.

 3. 3. Целото небо, Боже, те слави,

  сите ние за тебе

  радосно ќе пееме.

  Достоен си за славен да бидеш,

  достоен за сета чест.