ИЗГЛЕД
Text
Image

(Ефешаните 4:32)

 1. 1. Благодарни сме, Јехова, за сѐ

  што за нас правиш ти.

  Поседуваш толку мудрост и моќ,

  а добар и љубезен си.

 2. 2. А колку е грижлив, добар кон нас

  и Исус, твојот Син!

  Кон сите со грижи, товар и бол

  тој секогаш милостив бил.

 3. 3. Јехова и Исус пример се наш

  за милост, љубезност.

  Да бидеме ние слични на нив

  и добри кон ближниот свој.