Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Запознај го Бог и живеј засекогаш

Предговор

Предговор

Бог е како грижлив татко (1. Петрово 5:6, 7).

Бог е наш Творец и тој нѐ сака. Исто како што еден мудар и грижлив татко ги поучува своите деца, и Бог ги поучува луѓето низ целиот свет како најдобро да живеат.

Бог ни открива прекрасни вистини што нѐ исполнуваат со радост и надеж.

Ако го запознаеш и ако го слушаш, тој ќе те води и штити, и ќе ти помага кога ќе имаш проблеми.

Но, тоа не е сѐ — ќе можеш да живееш вечно!

 Бог ги поттикнува сите луѓе да го запознаат за да живеат засекогаш (Исаија 55:3).

 

Нешто повеќе

ДОБРА ВЕСТ ОД БОГ!

Дали Бог има име?

Бог има многу титули, како што се Семоќен, Творец и Господар. Но, Божјето име го има во Библијата над 7.000 пати.

ДОБРА ВЕСТ ОД БОГ!

Кој е Бог?

Дали бог има име и се грижи ли за нас?