Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Запознај го Бог и живеј засекогаш

 ДЕЛ 12

Како твоето семејство може да биде среќно?

Како твоето семејство може да биде среќно?

Семејствата ќе бидат среќни само ако сите покажуваат љубов (Ефешаните 5:33).

Бог бара бракот да биде меѓу еден маж и една жена.

Мажот што ја сака својата жена постапува со неа нежно и со разбирање.

Жената треба да соработува со својот маж.

Децата треба да им бидат послушни на родителите.

 Биди љубезен со своето семејство, а не груб. Биди му верен на брачниот другар (Колошаните 3:5, 8-10).

Божјата Реч вели дека мажот треба да ја сака својата жена како самиот себе и дека жената треба длабоко да го почитува својот маж.

Погрешно е некој да има сексуални односи со друго лице кое не му е брачен другар. Многу е важно брачните партнери да си бидат верни еден на друг.

Јеховината Реч им помага на семејствата да научат како да бидат среќни.