Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Запознај го Бог и живеј засекогаш

 ДЕЛ 10

Какви благослови ќе добијат оние што му се послушни на Бог?

Какви благослови ќе добијат оние што му се послушни на Бог?

Повеќето луѓе што умреле ќе воскреснат на Земјата (Дела 24:15).

Замисли си какви благослови ќе имаш во иднина ако си му послушен на Јехова! Ќе бидеш совршено здрав. Никој нема да биде болен. Нема да има лоши луѓе и ќе можеш да им веруваш на сите.

Нема да има веќе болка, тага ниту солзи. Никој нема да старее и да умира.

 Ќе бидеш заедно со семејството и со пријателите. Животот во рајот ќе биде прекрасен.

Никој нема да се плаши. Луѓето ќе бидат навистина среќни.

Божјето Царство ќе им стави крај на сите страдања (Откровение 21:3, 4).

 

Нешто повеќе

ДОБРА ВЕСТ ОД БОГ!

Каква е Божјата намера со Земјата?

Библијата објаснува зошто Бог ја создал Земјата, кога ќе престанат страдањата и каква иднина ги чека Земјата и оние што ќе живеат на неа.

БИБЛИСКИ КУРС

Зошто да ја проучуваш Библијата?

Библијата им помогнала на милиони луѓе низ целиот свет да ги дознаат одговорите на најважните прашања. Дали би сакал да ги дознаеш и ти?