Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Запознај го Бог и живеј засекогаш

 ДЕЛ 11

Дали Јехова ги слуша нашите молитви?

Дали Јехова ги слуша нашите молитви?

Бог нѐ гледа и нѐ слуша кога му се молиме (1. Петрово 3:12).

Јехова „ги слуша молитвите“ (Псалм 65:2). Тој сака да му се молиме од сѐ срце.

Моли му се само на Јехова и на никој друг.

 Можеме да се молиме за многу работи (1. Јованово 5:14).

Моли се да се врши Божјата волја на Земјата, како што се врши на небото.

Моли се во името на Исус. Така ќе покажеш дека си благодарен за она што тој го направил за тебе.

Моли го Јехова да ти помогне да го правиш она што е добро. Можеш да го молиш да ти даде храна, работа, облека, покрив над главата и да им дава сила на болните.

Нешто повеќе

ДОБРА ВЕСТ ОД БОГ!

Како да се зближиш со Бог?

Дознај дали Бог ги слуша сите молитви, како да се молиме и на кој друг начин можеме да се зближиме со Бог.