Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Запознај го Бог и живеј засекогаш

 ДЕЛ 14

Како ќе покажеш дека си му верен на Јехова?

Како ќе покажеш дека си му верен на Јехова?

Биди решен да му служиш на Бог (1. Петрово 5:6-9).

Немој да правиш никакви обичаи што не се во склад со Библијата. За ова ќе ти биде потребна храброст.

Немој да се мешаш во политика. Човечките влади не го признаваат Јехова и неговото Царство.

 Донеси ја најдобрата можна одлука — биди му послушен на Бог (Матеј 7:24, 25).

Дружи се со Јеховините сведоци; тие ќе ти помогнат да станеш близок со Бог.

Продолжи да учиш за Бог и труди се да им бидеш послушен на неговите заповеди.

Кога ќе имаш цврста вера, треба да му ветиш на Јехова дека ќе му служиш и треба да се крстиш (Матеј 28:19).

Запознај го Бог. Читај ја Библијата, и замоли ги Јеховините сведоци да ти помогнат да ја разбереш. А потоа, прави го она што си го научил. Така ќе можеш да живееш засекогаш (Псалм 37:29).