Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Твоето семејство може да биде среќно

Ако ги применуваш библиските совети, можеш да имаш среќен брак и среќно семејство.

Увод

И ти можеш да имаш среќен брак и среќно семејство доколку ги примениш практичните библиски совети кои се изнесени во оваа брошура.

ТЕМА 1

Барај совети од Бог за да имаш среќен брак

Одговорот на две едноставни прашања ќе ти помогне да си го подобриш бракот.

ТЕМА 2

Бидете верни еден на друг

Дали верноста во бракот вклучува повеќе отколку само да не се направи прељуба?

ТЕМА 3

Како да ги решавате проблемите

Од исправниот пристап може многу да зависи дали бракот ќе биде стабилен и среќен или нестабилен и несреќен.

ТЕМА 4

Како да водите сметка за парите

Каква улога играат довербата и чесноста?

ТЕМА 5

Добри односи со родителите

Можеш да покажеш почит кон своите родители без да си го нарушиш бракот.

ТЕМА 6

Какви промени во бракот внесуваат децата

Може ли бракот да ви се зајакне откако ќе ви се роди бебе?

ТЕМА 7

Како да ги воспитувате децата

Дисциплинирањето опфаќа повеќе отколку само правила и казни.

ТЕМА 8

Кога ќе се случи немил настан

Најди ја поддршката што ти е потребна.

ТЕМА 9

Служете му на Јехова како семејство

Како да уживате уште повеќе во Семејното проучување?