Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Програма за конгрес за 2017

Дознај каква е програмата за секој ден од конгресот, кој ќе ти помогне и понатаму да го правиш она што е исправно и да истраеш и покрај проблемите.

Петок

Што може да им помогне на христијаните да ги развијат особините што ќе им помогнат да истраат и покрај тешкотиите?

Сабота

На кој начин Семоќниот Бог ни дава истрајност и утеха?

Недела

Исус рекол: „Кој ќе истрае до крајот, тој ќе биде спасен“. Како можеш да истраеш и ти?

Информации за делегатите

Можеби сакаш да присуствуваш на посебните состаноци кои ќе се одржат во текот на програмата. Овде можеш да дознаеш и некои информации во врска со редарите, крштавањето, доброволните прилози, прва помош, изгубено-најдено, седишта и доброволна служба.

Нешто повеќе

КОЈ ЈА ВРШИ ЈЕХОВИНАТА ВОЛЈА ДЕНЕС?

Зошто Јеховините сведоци одржуваат големи собири?

Секоја година одржуваме три големи собири. Како може да ти помогнат?