Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Кој ја врши Јеховината волја денес?

Која е Божјата волја?

Која е Божјата волја?

Бог сака вечно да живееме во мир и среќа во рај на Земјата!

Но, можеби ќе речеш: ‚Такво нешто не е можно‘. Библијата вели дека Божјето Царство ќе го направи тоа и дека Божјата волја е сите луѓе да дознаат кое е тоа Царство и каква е Божјата намера со нас (Псалм 37:11, 29; Исаија 9:7).

Бог сака да ни биде добро.

Исто како што еден добар татко им го мисли најдоброто на своите деца, така и нашиот небесен Татко сака вечно да бидеме среќни (Исаија 48:17, 18). Тој ветил дека „оној што ја врши Божјата волја, останува засекогаш“ (1. Јованово 2:17).

Бог сака да одиме по неговите патеки.

Библијата вели дека нашиот Творец сака да „нѐ поучува за своите патишта“ за да можеме да „одиме по неговите патеки“ (Исаија 2:2, 3). Тој има „народ за своето име“ што ја објавува неговата волја низ целата Земја (Дела 15:14).

Бог сака обединето да му служиме.

Наместо да ги разединува луѓето, обожавањето на вистинскиот Бог, Јехова, ги обединува затоа што ги поттикнува искрено да се сакаат (Јован 13:35). Кој ги поучува денес луѓето во целиот свет како да му служат на Бог обединето? Оваа брошура ќе ти помогне да го најдеш одговорот.

 

Нешто повеќе

БИБЛИСКИ КУРС

Како би можел да ја проучуваш Библијата?

Јеховините сведоци низ целиот свет бесплатно ги поучуваат луѓето за Библијата. Гледај го клипот за да дознаеш како изгледа тоа.

БИБЛИСКИ КУРС

Зошто да ја проучуваш Библијата?

Библијата им помогнала на милиони луѓе низ целиот свет да ги дознаат одговорите на најважните прашања. Дали би сакал да ги дознаеш и ти?

ШТО НАВИСТИНА УЧИ БИБЛИЈАТА?

Каква е Божјата намера со Земјата?

Дали некогаш ќе се исполни Божјата намера да има рај на Земјата? Ако да, кога?