Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Исус — патот, вистината и животот

 ДЕЛ 2

Почетокот на Исусовата служба

„Еве го Божјето Јагне, кое го отстранува гревот“ (Јован 1:29)

Почетокот на Исусовата служба

ВО ОВОЈ ДЕЛ

ПОГЛАВЈЕ 12

Крштавањето на Исус

Зошто Исус се крстил иако не направил никаков грев?

ПОГЛАВЈЕ 13

Искушенијата во пустината

Искушенијата со кои се соочил Исус откриваат две клучни работи за Ѓаволот.

ПОГЛАВЈЕ 14

Исус почнал да собира ученици

Зошто првите шест ученици на Исус биле уверени дека го нашле Месијата?

ПОГЛАВЈЕ 15

Првото чудо на Исус

Исус ѝ покажал на мајка му дека требало да прима наредби од неговиот небесен Татко, а не од неа.

ПОГЛАВЈЕ 16

Ревноста за Божјиот дом

Со оглед на тоа што Божјиот закон дозволувал луѓето да купуваат животни за жртва, зошто Исус се разгневил кога ги видел трговците во храмот?

ПОГЛАВЈЕ 17

Разговорот на Исус со Никодим

Што значи да се биде ‚повторно роден‘?

ПОГЛАВЈЕ 18

Улогата на Јован се намалила, а на Исус се зголемила

Учениците на Јован Крстител биле љубоморни, но тој не бил.

ПОГЛАВЈЕ 19

Разговорот со Самарјанката

Исус ѝ кажал на Самарјанката нешто што дотогаш го немал кажано никому.