Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Исус — патот, вистината и животот

 ДЕЛ 1

Настани пред Исус да започне со службата

„Тој ќе биде голем“ (Лука 1:32)

Настани пред Исус да започне со службата

ВО ОВОЈ ДЕЛ

ПОГЛАВЈЕ 1

Две пораки од Бог

Ангелот Гавриел пренел две пораки во кои било тешко да се поверува.

ПОГЛАВЈЕ 2

На Исус му била оддадена чест уште пред да се роди

На кој начин Елисавета и нејзиниот нероден син му оддале чест на Исус?

ПОГЛАВЈЕ 3

Се родил оној што требало да го подготви патот

Штом на Захарија со чудо му се вратил говорот, тој кажал едно значајно пророштво.

ПОГЛАВЈЕ 4

Марија била бремена иако немала маж

Дали Јосиф ѝ поверувал на Марија кога таа му кажала дека е бремена со помош на светиот дух, а не од некој друг маж?

ПОГЛАВЈЕ 5

Каде и кога се родил Исус

Од каде знаеме дека Исус не бил роден на 7 јануари?

ПОГЛАВЈЕ 6

Ветениот Месија

Кога Јосиф и Марија го однеле бебето Исус во храмот, двајца остарени Израелци кажале пророштво за неговата иднина.

ПОГЛАВЈЕ 7

Кај Исус дошле астролози

Зошто ѕвездата што ја виделе астролозите на Исток најпрво ги одвела кај цар Ирод, кој сакал да го убие Исус?

ПОГЛАВЈЕ 8

Избегале од еден суров владетел

Во првите години од животот на Исус се исполниле три библиски пророштва во врска со Месијата.

ПОГЛАВЈЕ 9

Детството на Исус во Назарет

Колку браќа и сестри имал Исус?

ПОГЛАВЈЕ 10

Семејството на Исус на празникот во Ерусалим

Јосиф и Марија биле загрижени затоа што не можеле да го најдат Исус, а тој бил изненаден што не се сетиле каде би можел да биде.

ПОГЛАВЈЕ 11

Јован Крстител го подготвил патот

Кога некои фарисеи и садукеи дошле кај Јован, тој ги осудил. Зошто?