Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Исус — патот, вистината и животот

Индекс на споредби

Индекс на споредби

Бројката го означува поглавјето.

бисери пред свињи 35

ближниот Самарјанин 73

богаташот и Лазар 88

богатиот човек што изградил амбари 77

богатство скриено во нива 43

вдовицата и судијата 94

верен и разборит роб 111

верен управител 78

вистинската лоза 120

градење кула 84

даночникот и фарисејот 94

два сина испратени на лозјето 106

двајцата должници 40

десетте девици 112

деца по плоштадите 39

Добриот Пастир 80

загубената драхма 85

загубената овца 63

загубениот син 86

заземање на најистакнатите места 83

иглени уши 96

камила низ иглени уши 96

квасец во брашно 43

квасецот на фарисеите 58

квачката ги собира своите пилиња 110

куќа изградена на карпа 35

лозари убијци 106

лозарите го убиваат синот на сопственикот 106

мини 100

мрежа за риби 43

немилосрдниот роб 64

неправедниот управител 87

нечистиот дух се враќа 42

нова закрпа на стара облека 28

ново вино, стари мешини 28

овци и јарци 114

поканетите си бараат изговори да не дојдат 83

пронајдената драхма 85

птици и кринови 35

пченицата и каколот 43

пченичното зрно умира, па донесува род 103

работниците добиваат по денариј 97

работниците на лозјето 97

рака на плуг 65

расипничкиот син 86

раска во окото на братот 35

рибари на луѓе 22

роб се враќа од полето 89

робовите чекаат да се врати господарот 78

свадбата на царот 107

сејач кој спие 43

сејачот 43

семе на разни почви 43

синапово зрно, вера 89

синапово зрно, Царство 43

сиромашните поканети на гозба 83

скапоцен бисер 43

смоквата 79

солта на земјата 35

таланти 113

таткото е спремен да дава 35

темел на куќа 35

тесна врата 35

упорен пријател 74

цар се подготвува за војна 84

царот простува голем долг 64

цедат комарец, голтаат камила 109

ИНДЕКС НА РАМКИ

„Се навршија деновите на нивното чистење“ 6

Незаборавни патувања 10

Кои биле Самарјаните? 19

Опседнатост од демони 23

Споредбите за постењето 28

Повторувањето како метод на поучување 35

Потта му станала како капки крв 123

Крвна нива 127

Камшикување 129

„Прикови го на столб“ 132